Duidelijk OverzichtFout gezien?Disclaimer

Een sociale lening, ook voor u?

Door middel van enkele eenvoudige vragen maken we u wegwijs.

free icons free fonts free 3d models replica watches replica watches

 


Sociale leningen in Vlaanderen

Wie een woning koopt, bouwt of verbouwt staat voor een zware en belangrijke investering. Dankzij een woonkrediet kunt u deze kosten spreiden in de tijd.

Natuurlijk gaat u voor een krediet langs bij uw bank en eventueel bij een onafhankelijke adviseur. Maar veel mensen vergeten dat de Vlaamse overheid ook bepaalde woonkredieten ondersteunt.

Dat kan door middel van een echte subsidie, waardoor de rentevoet soms een stuk onder die van de banken ligt. Deze leningen worden aangeboden door het Vlaams Woningfonds en door de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW). Sinds 1 januari 2014 gelden identiek dezelfde voorwaarden bij deze 2 instellingen. 

Andere leningen genieten dan weer van een waarborg van de Vlaamse overheid. Als U na onderhandeling met de bank niet tot de allerlaagste bodemrentevoet komt, kunt u dankzij deze leningen toch een voordelig woonkrediet krijgen. De Vlaamse overheid erkent meerdere kredietmaatschappijen die deze leningen kunnen aanbieden. Op deze site vindt u alle informatie.

Vlaanderen verstrekt via lokale organisaties ook de Vlaamse energielening. Hier gaat het om kleinere leningen die louter bestemd zijn om energiebesparende investeringen te financieren. Op de website van het VEA vindt u een lijst van de instellingen die deze leningen aanbieden.

Het is bijna onbegonnen werk om zelf alle mogelijkheden en voorwaarden in kaart te brengen. Vandaar deze website. We gaan samen met u onderzoeken of u eventueel in aanmerking komt voor deze speciale leningen. En waar het de moeite loont om eventueel een aanvraag in te dienen.

Succes.